Cum vor arăta aeroporturile şi avioanele după COVID-19. SCHIMBĂRI MAJORE
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cu siguranţă, turismul va fi diferit după pandemie. Însă companiile aeriene dau deja semne că vor fi schimbări majore în ceea ce priveşte zborurile. 

Recent, pasagerii unui zbor Emirates din Dubai spre Tunisia au fost testaţi chiar înainte de a se îmbarca pentru a fi lăsaţi să plece, iar astfel de lucruri arată că toate companiile aeriene se chinuie să găsească modalităţi de a continua, în ciuda pandemiei. 

Rezultatele testelor au venit în doar 10 minute, iar pasagerii au primit un certificat care atestă că sunt sănătoşi şi că pot călători şi în alte ţări. Sună greu de imaginat, dar acesta ar putea fi viitorul zborurilor în era coronavirusului. 

Mai mulţi experţi, de la analişti în industria turismului la epidemiologi, au căzut de acord că astfel de schimbări sunt necesare, dar nu au făcut un anunţ oficial în ceea ce priveşte viitorul. Un lucru e clar, însă: în viitor, cel puţin în aeroporturi, turiştii ar putea fi testaţi înainte de a se îmbarca, ca măsură de siguranţă, scrie thepointsguy.com. 

"Pare inevitabil. Probabil totul va fi limitat la luarea temperaturii oamenilor, iar cei care au o temperatură ridicată nu vor fi lăsaţi să se îmbarce. Asta nu i-ar elimina pe toţi cei infectaţi, dar ar ajuta la oprirea celor care au simptome, pentru că i-ar scoate în evidenţă şi ar putea fi, astfel, testaţi suplimentar", a declarat Louis Mansky, directorul Institutului de Virusologie Moleculară de la Universitatea din Minnesota. 

Aplicarea măsurilor, standardizată în toate aeroporturile

Pentru industrie, verificarea sănătăţii pasagerilor nu este neapărat un lucru rău, spun specialiştii, pentru că le va da un sentiment de siguranţă celor care zboară cu avionul. 

"Sănătatea este noul criteriu de siguranţă pentru călătoriile aeriene. Va fi un element care va ajuta pasagerii să decidă dacă vor să călătorească şi cu ce companii aeriene o vor face sau din ce aeroporturi", a declarat Henry Harteveld, preşedintele Asociaţiei Atmosphere Research. 

În opinia sa, astfel de măsuri vor ajuta la creşterea profiturilor companiilor aeriene. Cu toate astea, implementarea unui astfel de sistem nu are cum să fie uşor, pentru că va creşte timpul pe care pasagerii îl petrec în aeroport, înainte de îmbarcare. 

"Trebuie să fie universal şi standardizat, pentru ca pasagerii să ştie la ce să se aştepte în fiecare aeroport. Ideal ar fi să se desfăşoare exact ca un control de securitate. Faci testul, îţi iei actele şi călătoreşti", a declarat Robert Mann, analist al industriei aeronautice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel