Cunoscuta soprană Cecilia Bartoli şi-a surprins fanii cu un look a la Conchita Wurst
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Cunoscuta soprană italiană Cecilia Bartoli şi-a pus pe jar fanii cu o fotografie în care poartă o barbă falsă pe noul său album care aduce un omagiu unui celebru castrato al secolului al XVIII-lea, unii dintre aceştia neezitând să o compare chiar cu ... Conchita Wurst, informează AFP.

Casa de discuri Decca Classics a anunţat marţi pe reţelele de socializare lansarea, în luna noiembrie, a noului album al celebrei interprete, care aduce un omagiu lui Farinelli, cel mai cunoscut dintre castrati.

Coperta albumului o prezintă pe Cecilia Bartoli purtând o falsă barbă neagră, cu braţele încrucişate peste pieptul gol. Decca a difuzat şi filmuleţe din timpul photoshooting-ului pentru album.

Fotografia i-a divizat însă pe fanii divei, în vârstă de 53 de ani: în timp ce unii au crezut că este vorba de o glumă, alţii au remarcat că faimoşii castrati nu au aveau de obicei barbă, iar mulţi au remarcat asemănarea cu celebrul cântăreţ travestit austriac Conchita Wurtz.

Adulat în timpul vieţii sale, Carlo Broschi, alias Farinelli (1705-1782), a fost faimos pentru virtuozitatea sa şi a triumfat în mai multe teatre şi curţi europene. Fenomenul muzical castrati a apărut la jumătatea secolului al XVI-lea şi a dispărut la începutul secolului XX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel