Cupă, lider ALDE, atac la Orban după dosarul lui Tăriceanu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ludovic Orban
Ludovic Orban
Deputatul Ion Cupă, președintele ALDE Dolj, a lansat un atac la adresa lui Ludovic Orban.

”Ludovic Orban dovedește că drumul pe care s-a înscris este iremediabil. Președintele de azi al PNL-ului își reafirmă rolul de cântăreț al sistemului, de susținător al spectacolului cătușelor și al eliminării adversarilor politici. Solicitarea transmisă de Ludovic Orban este neserioasă și demonstrează că acesta nu mai are nicio legătură cu respectarea principiilor democratice, printre care și prezumția de nevinovăție.

România este un caz unicat în întreaga lume. Opoziția, care nu este capabilă ca prin mijloacele democratice pe care le are la dispoziție să se impună și să aibă o șansă la viitoarele alegeri, încurajează fenomenul de telejustiție patentat de DNA. Ludovic Orban, fără a avea date din dosar din câte știm, se bazează pe scurgeri de informații către presă, participând astfel la conturarea percepției defavorabile pentru un adversar politic. Pentru Orban și PNL liberalismul a murit cu totul, prezumția de nevinovăție fiind deja un concept străin”, a zis liderul ALDE.

Dosarul lui Tăriceanu, fabricat

”Dosarul fabricat peste noapte lui Călin Popescu-Tăriceanu arată clar un lucru, și anume că România a fost şi probabil este în continuare condusă de forţe oculte, ilegitime, care încearcă să-şi menţină puterea prin aceste metode, prin aceste instrumente.

România nu se mai poate întoarce la vremurile în care președintele Băsescu intervenea pentru numirea anumitor procurori și îi asmuțea către adversarii politici. Speranța noastră, a tuturor membrilor ALDE, precum și a susținătorilor noștri este aceea că aceste lucruri trebuie să înceteze, iar dosarul lui Călin Popescu-Tăriceanu să fie o ultimă tresărire a sistemului pus la punct de Băsescu și susținut azi de PNL. Nu este normal să se continue justiția bazată pe denunțuri pentru fapte care s-au petrecut cu cel puțin 10 ani în urmă”, a mai zis deputat Ion Cupă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel