Cutremur în tenis. Jucătoarea Daiana Iastremska, suspendată provizoriu. MOTIVUL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Jucătoarea ucraineană Daiana Iastremska a fost suspendată provizoriu după ce Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a identificat o substanţă interzisă într-o probă de urină dată de aceasta în afara competiţiei, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), scrie Reuters.

Iastremska a fost acuzată de o încălcare a regulilor antidoping în temeiul articolului 2.1 din Programul antidoping (prezenţa unei substanţe interzise) şi a fost suspendată provizoriu începând cu 7 ianuarie, a menţionat ITF.

Conform AMA/WADA, Iastremska (20 ani) a furnizat eşantionul în luna noiembrie, iar la analize a ieşit prezent mesterolonul, un agent anabolizant. Jucătoarea a fost informată în privinţa sancţiunii pe 22 decembrie, ea având dreptul să facă apel la această decizie. Jucătoarea a negat că ar fi folosit medicamente care îmbunătăţesc performanţa şi consideră că testul pozitiv a fost rezultatul unei contaminări.

Sunt uimită şi şocată, în special având în vedere cele două săptămâni înainte de acest test ... Am dat rezultate negative la turneul WTA de Linz. După acest ultim turneu al anului, m-am oprit pentru a mă odihni înainte de începerea noului sezon. Doar o concentraţie foarte mică de metabolit al mesterolonei a fost detectată în urină.

Având în vedere această concentraţie scăzută şi dată fiind situaţia cu celelalte teste care au ieşit negative, am primit informaţia ştiinţifică privind posibilitatea unei posibile forme de contaminare, a spus ucraineanca. ITF nu a spus cât va dura audierea lui Iastremska, dar prezenţa sa la Australian Open este sub semnul întrebării.

Daiana Iastremska este locul 29 WTA, iar în septembrie anul trecut a fost adversara Simonei Halep în optimile turneului WTA de la Roma, pierzând în faţa româncei. În luna noiembrie, deşi era favorită nr. 3, Iastremska a fost eliminată în primul tur al turneului WTA de la Linz, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel