CUTREMUR la Buzău după ce doi tineri au MURIT într-un accident. FOTOGRAFII INTERZISE din cauza PUTERNICULUI EFECT emoțional
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
accident
accident
E valea durerii la Buzău după un accident teribil care s-a produs în județ, în localitatea Scutelnici. 

Să vedem știrea pe scurt: Doi tineri s-au urcat beți la volan (unul de vreo 20 de ani, celălalt de vreo 30), au gonit cu vreo 200 km/h și au murit. Acum, presa locală titrează: ”o întreagă comunitate plânge de durere”.

Dar haideți să intrăm mai adânc în problemă. Și eu plâng, dar de bucurie că nu m-am întâlnit cu ei pe drum. Au murit doi potențiali ucigași. Nu aveau nici măcar centură de siguranță. Ăsta-i adevărul fie că vă place, fie că nu.

Șoferul nu avea permis de conducere. Am zis șofer? Am greșit. Nu știu cum să-l definesc, că vorba aia, de morți numai de bine, așa că ziceți-i cum vreți. El și prietenul său au băut până n-au mai putut, apoi s-au urcat în mașină, în noaptea de duminică spre luni. Ce dacă tânărul care ținea de volan nu avea permis? Vorba aia… ăsta nu-i motiv să nu apeși pedala de accelerație până la refuz. Cum era de așteptat, au crăpat. Ochiul stâng într-o parte, ochiul drept într-o parte, jumătate de mână la câțiva metri de mașină, mațe peste tot, creierul împrăștiat pe caldarâm. Trupuri ciopârțite. Deja clișee când vorbim de accidente. Nu e suficient ce am descris. Știu. Era mai ok să publicăm fotografii de la accident pentru a înțelege ce scriu aici.

Dar asta e. Trăim în țara în care nu ai voie să afectezi emoțional populația! Ba hai s-o afectăm! Ce are? Care-i problema?! Să vadă poporul ce se întâmplă când te urci matol la volan. Dar nu să mimăm accidente cu niște manechine de plastic. Nu! Hai să arătăm imagini cu morți, cum arată un tânăr cu mațele pe afară după ce a băut și s-a urcat la volan.

De statistici și de morți fără nume suntem sătui, iar ucigașii pe șosele continuă să fie. Desigur, ne răsculăm doar când ni-i omoară pe ai noștri, când îți vezi mama sau tatăl cu jumătate de creier pe șosea, când vezi că nu ai și tu ce îngropa creștinește. Eh, atunci da, este o problemă. În rest, ne emoționăm când doi tineri mor într-un accident. Hai să facem icoane din ei! Dar desigur, să ignorăm faptul că erau beți mangă, că mașina avea circa 200 km/h, că nu aveau permis. Astea-s detalii…

Mă gândeam că la cursurile de la școala cu șoferi, ar trebui să existe un curs cu imagini explicite, cu video cu puternic impact emoțional, care să-ți arate ce pățești dacă urci beat la volan sau ce pățești dacă nu respecți regulile de circulație. Dar ce faci cu ăia care nu au permis, și sunt ei smardoi și se urcă la volan?

Păi hai să avem cursuri la școală despre condus. Hai să arătăm imagini șocante în liceu. Bine că facem ore întregi de desen, chinuim copii fără talent să deseneze, dar nu avem timp să facem o oră de educație rutieră.

De ce vrem să transformăm copiii în pictori, critici de artă, dar nu avem grijă de viața lor de adulți? Bine că le umpleți capul cu propozițiile predicative și cu verbele copulative, deși mulți ajung la 20 de ani fără să știe când trebuie să folosim miau și mi-au, dar nu vă preocupați niciun pic de educația lor în societate.

Ne doare în cot că vor avea bolizi din Germania (sau orice țară vreți) pe mână pe care să-i transforme în arme letale care să vă ucidă mamele, frații sau copiii. Nu… important e să știe ce-i propoziția enunțiativă dubitativă. Cum să-i facem oameni care să respecte regulile nu ne interesează.

Și stăm așa, în bula noastră roz, unde nu există accidente mortale că deh… dacă nu moare mămica sau tăticul nostru, nu ne pasă. Ce… erau și ei niște tineri cu tot viitorul în față. Atât timp cât te urci la volan beat nu mai este despre tine. Nu poți să spui că este vorba de o greșeală a tinereții. Tu devii o armă letală când conduci beat, cu viteză, fără centură. Ești o bombă pentru oamenii nevinovați. Ești un terorist. Una este să bei până cazi în șanț, este fix problema ta, îți revii până a doua zi. Însă lucrurile se schimbă când pui viața unui om nevinovat în pericol.

Dar pe tinerii teribiliști nu-i sperie nimic. Ei sunt invincibili, egoiști, nu le pasă decât de senzația de adrenalină pe care le-o dă puterea pedalei de accelerației, chiar dacă nu simt mare lucru fiind beți.

Înțeleg că pe ei nu-i mai sperie nimic. De fapt, teribiliștii care produc accidente de acest fel, oricum nu stau să citească vreun articol. Ei sunt zmei și fac ce vor. Da, probabil fac ce vor pe lumea cealaltă. Aici li s-a închis drumul rapid. 

Nu pot să vă doresc decât să vă rugați ca, data viitoare când trebuie să vă urcați la volan, să nu vă întâlniți cu buzoienii ”mei”. S-ar putea să fiți și dumneavoastră sub pământ din cauza unor oameni de nimic. E ca și când furi un pistol, tragi în toate direcțiile, dar ești atât de prost încât tragi în tine.

Haideți să nu ne mai ferim de cuvinte și să nu mai facem icoane din tinerii beți care se urcă la volan și conduc cu 200 km/h… Dumnezeu să-i ierte, e drama părinților lor, dar cam atât. 

Textul ăsta nu va avea niciun efect pentru teribiliștii care nu mă vor citi niciodată, ei fiind atotștiutori. Dar ce facem noi, proștii care respectăm regulile, care ne strecurăm printre ucigașii de pe șosele și ne rugăm să nu intre vreun bețiv ordinar în noi? Dumnezeu sigur are treburi mult mai importante decât să ne protejeze de alcoolici. Deși văd că-i mai ia… tot mai apar alții printre noi…

Imagini șocante cu morții de pe șosele! Da, asta ar trebui să vedem la televizor, la școala de șoferi și-n în liceu până rămânem afectați emoțional atât de tare încât vom circula dracului cu viteza legală!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel