19 ian, 16:07
Dan Barna vorbește despre concedieri la stat
Vicepremierul Dan Barna a declarat marţi, la Digi FM,  că vor fi restructurate instituţiile care au apărut de-a lungul timpului pentru a oferi 'sinecuri'.
Dan Barna: O companie economică trebuie să fie măcar cu un leu în plus la final de an

"Suntem în etapa  de identificare şi de clarificare a atribuţiilor reale şi a celor formale pe mai multe tipuri de instituţii, tocmai pentru că o parte dintre ele tot s-au adăugat de-a lungul timpului: "Hai să mai creăm o instituţie ca să mai aibă şi X o sinecură în diversele academii de pseudo-oameni de ştiinţă" şi alte lucruri care nu sunt decât ventuze bugetare. Or, acolo sperăm să ajungem la o categorie pe care să putem să o restructurăm, pentru că nu au funcţionalitate reală", a declarat

"Multe dintre companiile de stat sunt într-o disperată nevoie de restructurare, tocmai pentru că cifrele lor financiare sunt negative, adică ele trăiesc pe banii celorlalţi din societate. Or, lucrul acesta nu poate să funcţioneze. O companie economică trebuie să fie măcar cu un leu în plus la final de an. Anul trecut a fost an electoral, anii anteriori au fost alte guverne, cu alte agende. Pentru noi, reforma administraţiei este o prioritate.

Legat de număr mai mic de primării - da, avem un program şi un obiectiv legat în primul rând de comasare voluntară.  O să vedem cum va funcţiona şi eu sunt destul de optimist, pentru că sunt multe primării care de fapt sunt primării doar cu numele. Prima varianta pe care o abordăm este aceea a comasării voluntare, tocmai pentru a eficientiza funcţionarea acelei comunităţi", a mai spus vicepermierul Dan Barna.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri