Dan Vîlceanu, explicație halucinantă în direct. Radu Tudor: Îmi scapă logica afirmațiilor
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
PNL, presiune uriașă pe CCR. Dan Vîlceanu l-a acuzat direct pe Valer Dorneanu, președintele CCR, că face politică. 

Dan Vîlceanu a criticat decizia CCR pe conflictul vizavi de desemnarea premierului Ludovic Orban, spunând că nu pot decide judecătorii constituționali dacă politica făcută de un politician este corectă sau nu. 

Explicațiile sale au fost unele fără logică, fapt remarcat și de Radu Tudor. 

Radu Tudor a ținut să-i specifice: ”Nu e vorba de comportament politic, îmi pare rău să vă contrazic”, însă liberalul a insistat: ”Ba da, este vorba de comportament politic”. Jurnalistul a subliniat: ”Este vorba despre comportamentul instituțional și constituțional. Nu amestecați lucrurile”. ”Nu le amestec deloc” a considerat Vîlceanu, contrazic de Radu Tudor: ”Ba da, le amestecați. Nu este judecat comportamentul politic, ci de respect față de Constituție al președintelui”.   

Liberalul argumentează caracterul politic al deciziei CCR prin lipsa de cvorum din Parlament și afirmă, în susținerea afirmației sale, că dacă PSD și aliații voiau să numească un guvern, îl votau astăzi în Parlament. 

Dan Vîlceanu și-a explicat acuzația: ”Realitatea ne arată că eu am dreptate și dvs. și dl Dorneanu nu. Și știți de ce? Pentru că astăzi în Parlament nu am avut cvorum. Astăzi, cei de la PSD și restul aliaților doreau să numească un Guvern, veneau, îl votau și aveam un Guvern.” 

”Păi cum să vină astăzi la Parlament dacă președintele a desemnat pe altcineva prim-ministru?” a întrebat Radu Tudor.

Mai mult, susținerea următoare a lui Vîlceanu ne bagă și mai rău în ceață: 

”Astăzi am avut ședință de plen comun la Parlament, în care s-a încercat învestirea unui Guvern și n-am avut cvorum. Deci comportamentul politic al parlamentarilor este cel care a decis neînvestirea Guvernului și nicidecum ce a spus Ludovic Orban până acum sau ce a spus președintele. Mai mult, indiferent de declarațiile politice, CCR decide pe fapte, pe Constituție. Unde scrie că dacă un politician are o anumită declarație politică, el nu trebuie învestit de Parlament sau trebuie președintele să vină cu o altă nominalizare?” a continuat explicația Vîlceanu. 

”Curtea Constituțională nu se referă la ce spuneți dvs., recunosc că-mi scapă logica afirmațiilor dvs.” a spus Radu Tudor, declarându-se ”total contrariat”. 

”Dvs. vorbiți de politică, eu de Constituție” i-a spus Radu Tudor, la care Dan Vîlceanu a replicat: ”Asta face dl Dorneanu, politică”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel