Viorica Dăncilă, propuneri miniștri. Chirieac: Iohannis le va refuza. Guvernul va fi obligat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Bogdan Chirieac a comentat actuala situație de pe scena politică, după ce Viorica Dăncilă a anunțat propunerile pentru portofoliile vacante. Analistul politic a vorbit și despre ce urmează să se întâmple cu ALDE, dar și ce va face Klaus Iohannis.

"Din nefericire, astăzi când vorbim, ALDE e rupt ca partid. Ideea de a face o alianţă politică cu Victor Ponta nu a fost suficient prelucrată în interiorul ALDE. Nu ştiu câtă opoziţie este pentru părăsirea guvernării, dar ştiu că este opoziţie foarte puternică în a face o alianţă politică cu PRO România. Între timp, ALDE a anunţat, prin Călin Popescu Tăriceanu: "nu facem alianţă politică, avem doar un candidat independent pe care îl sprijinim şi noi şi PRO România", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Mulţi parlamentari ALDE rămân alături de doamna Dăncilă şi de PSD. Înţeleg că, în organizaţii, este o mare nemulţumire pentru plecarea de la guvernare. Înţeleg că ei spun "domnule, hai, dacă e să mergem, să mergem cu PSD sau PNL, dar mergem cu originalul, nu mergem cu PRO România sau cu PMP", a mai adăugat analistul politic.

"Klaus Iohannis va refuza toate propunerile"

"Klaus Iohannis va refuza toate propunerile. A făcut cunoscut faptul că doreşte ca Guvernul să meargă în Parlament. Eu cred că, săptămâna viitoare, Guvernul va fi obligat să meargă în Parlament unde - în opinia mea - va avea numărul de voturi necesare pentru a rămâne pe poziţii. Restructurarea va trece, în Parlament. Acest lucru cred că va determina şi PNL-ul să introducă o moţiune de cenzură după alegerile prezidenţiale, nu acum", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel