Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

13 aug 2019 / 21:01
Daniel Dăianu: Economia subterană, până la 26% din PIB. ”Nu poți să intri cu tancurile peste oameni”
Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, a explicat, marți seara, câți bani pierde România în economia subterană.
Daniel Dăianu: Economia subterană, până la 26% din PIB. ”Nu poți să intri cu tancurile peste oameni”

El a explicat că avem o prea mare parte a economiei nefiscalizată. În special în mediul rural, unde nu se pot impune taxe micilor producători care abia supraviețuiesc.

Daniel Dăianu a fost solicitat de realizatoarea Denise Rifai să estimeze la cât a mai ajuns economia subterană în România:

"Economia subterană este la noi, în continuare, între 23-26% din PIB. Dar lucrurile sunt mult mai complicate. Economia subterană nu înseamnă numai ilegalități. Înseamnă și țăranii care a căror activitate nu este fiscalizată. La colectarea TVA, și este un lucru de notorietate, suntem ultimii. Bulgarii stau mult mai bine. Coeficientul necolectat este de 30%. Există evaziune fiscală, există evitarea plății. Aici este importanță digitalizarea", a precizat Daniel Dăianu, la Realitatea Tv, în emisiunea "Legile Puterii".

”Nu sunt numai bani negri și pe care nu-i colectăm. Avem o mare parte din economie care nu este fiscalizată. Aici nu poți să intri cu tancurile peste oameni și să fii un vechil care să intre într-o comună care să zică: Oameni buni, de mâine plătiți taxe... când oamenii abia abia reușesc să-și plaseze marfa”, a concluzionat Dăianu. Tot el a mai spus că economia subterană ”nu a dispărut nici în Germania, nici în Olanda etc”.

Citește și: România, aderare zona euro. Dăianu: Un test pentru cei care decid în societate românească

 


loading...
loading...

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri