Daniel Zamfir: ”E un caz fabulos! A împrumutat 4.000 de euro!” Ce a urmat e incredibil
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Senatorul Daniel Zamfir a relatat un caz uluitor. 

Senatorul Daniel Zamfir a vorbit, la DC News, despre legile de protecție a consumatorilor împotriva abuzurilor băncilor şi IFN-urilor, dând şi un exemplu de situaţie în care dobânzile şi penalităţile uriaşe practicate de unele dintre aceste entităţi produc adevărate drame, oamenii rămânând fără case. 

"Vă dau un exemplu. E un caz fabulos. O doamnă care a împrumutat 4.000 de euro de la un IFN ca să-şi plătească o rată restantă la bancă. Nu a reuşit, după câteva luni, să ţină pasul cu acele dobânzi şi doamna a intrat în executare silită. Lucru abuziv, că nu execuţi silit un om până nu vezi dacă suma aia datorată este una reală. Femeii i s-a executat casa, un apartament cu două camere care valora între 35 şi 40 de mii de euro şi ştiţi cât mai are să plătească? Asta se întâmpla acum 8-9 luni: 40.000 de euro! (...)

Zice că e legal... de ce? Pentru că e o scăpare în lege: dacă o persoană juridică – respectiv un IFN – împrumută o persoană fizică, nu există limită la dobânda penalizatoare şi aşa ne-am trezit că se rostogoleşte, iar eu mă chinui de trei ani să reglementez lucrul acesta", a declarat, la DC News, Daniel Zamfir.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel