Danileț, Blaga, Ceaușescu, trei nume pentru Congresul PSD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Congres PSD
Congres PSD
Un număr de 43 de instanțe s-au pronunțat în favoarea revocării lui Cristi Danileț din Consiliul Superior al Magistraturii, 538 de judecători au votat pentru îndepărtarea acestuia din CSM, 110 împotrivă și 63 s-au abținut. 

CSM l-a revocat, dar ulterior decizia a fost întoarsă de către CCR. Se întâmpla în 2013. Astăzi, aproape nimeni nu se supără când Danileț vorbește în numele tuturor magistraților. 

Tot în 2013, Vasile Blaga câștiga șefia PDL, după ce partidul său abia obținuse 12,5 % din mandate (16% în alegerile de la sfârșitul anului 2012, sub sigla ARD). În 2014, la europarlamentare, PDL a rămas la același scor, în timp ce PNL lua 15%. Astăzi, împreună consideră că au dat marea lovitură ajungând pe primul loc cu 27 de procente.

În 1989, românii aprobau execuția ”dictatorului” în urma unui simulacru de proces. În 2018, 64,3% dintre respondenții unui sondaj ISOGEP aveau o părere bună și foarte bună despre Nicolae Ceaușescu. INSCOP și IRES oferă rezultate în același sens. 

Congresul PSD are loc sâmbătă, 29 iunie, în timp ce corul analiștilor îi cântă prohodul. Este drept că nimic nu pare mai definitiv decât o sentință dată pe un grup de Facebook. Totuși, n-ar trebui să ne grăbim la concluzii. Așa cum spune înțelepciunea populară, cinci-șase ani ”ca mâine trece”. Și nu e exclus ca reevaluarea lui Dragnea de către opinia publică, în ritmul frenetic imprimat Istoriei de Internet, să nu mai aștepte 30 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel