Urmărește emisiunea live
De 11 septembrie, liderul Al Qaida îndeamnă la noi atacuri împotriva Israelului şi a aliaţilor săi în întreaga lume
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Liderul Al Qaida, Ayman Al Zawahiri, a îndemnat la noi atacuri împotriva Israelului şi a aliaţilor săi din întreaga lume, într-o înregistrare difuzată cu prilejul împlinirii a 18 ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie din SUA, transmite dpa.

"Fraţii mei mujahedini din Palestina şi din restul naţiunii musulmane! Interesele Israelului şi ale aliaţilor lor americani, britanici, francezi, ruşi şi europeni sunt răspândite peste tot în lume", spune Zawahiri în înregistrarea video difuzată miercuri de "agenţia" media a Al Qaida, As Sahab.

Acesta adaugă că Israelul şi aliaţii săi "sufocă jihadul" în teritoriile palestiniene.

"Aşa încât, aşa cum ei conspiră şi îşi unesc forţele pretutindeni împotriva noastră, noi trebuie să-i vânăm peste tot, la latitudinea noastră. Fiţi inventivi şi creativi în metodele voastre", propune Zawahiri.

Medicul egiptean devenit liderul Al Qaida în 2011, după asasinarea lui Osama Ben Laden de forţele speciale ale SUA în Pakistan, s-ar ascunde în momentul de faţă tot în această ţară, în zone tribale din apropiere de graniţa cu Afganistanul.

El evocă în înregistrare şi atentatele de acum 18 ani din SUA, soldate cu aproape 3000 de morţi.

"Aş vrea să-i întreb dacă, având în vedere că ei consideră că am omorât oameni nevinovaţi la World Trade Center - ceea ce oricum este o prezumţie falsă -, cei ucişi la Pentagon au fost la fel de nevinovaţi?" - comentează liderul Al Qaida.

Acesta îi îndeamnă în fine pe jihadişti să atace forţele occidentale peste tot în lume, în principal în lumea musulmană. "Atacaţi-i ca represalii pentru crimele lor din Palestina şi pentru sprijinul lor pentru Israel", adaugă Zawahiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel