Urmărește emisiunea live
De ce să fierbi cartofii în apă cu oțet, înainte de a-i prăji. Rezultatul este impresionant
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
De ce să fierbi cartofii în apă cu oțet, înainte de a-i prăji. Acești cartofi vor fi un deliciu pentru oricine. Iată de ce trebuie fierți în apă cu oțet și sare.

Înainte să fie prăjiţi, cartofii se fierb în apă cu oţet balsamic, ceea ce le va da o savoare deosebită în interior, eliminându-se astfel și o cantitate mare de amidon din ei. De asemenea, nu se vor imbiba cu grăsime când se prăjesc.

De ce ai nevoie:

1 kg de cartofi noi
230ml oţet de vin alb, plus extra 2 linguri
2 linguri de unt nesărat (eu am folosit Lurpak)
1 lingura de sare
piper negru, proaspăt râşnit
1 legătură de ceapă verde tocată
sare Maldon

Ce trebuie să faci

Curăţă cartofii şi, dacă sunt mai mari – taie-i în jumătăţi. Într-o oală încăpătoare, pune cartofii împreună cu 230ml de oţet şi sarea. Adaugă apă, astfel încât să-i acopere, şi pune-i la fiert, scrie mazilique.ro.

Când apa începe să clocotească, daă focul mai mic şi lasă-i să fiarbă pentru aproximativ 15 de minute, până când cartofii se înmoaie. Apoi scurge-i de apă şi lasă-i să se usuce bine.

Pune o tigaie pe foc mediu şi adaugă cele 2 linguri de unt. După ce untul s-a topit, adaugă cartofii şi presaraă sare şi piper. Prăjeşte-i amestecând din când în când, până când devin aurii şi crocanţi (aproximativ 8-10 minute). Când sunt gata, stropeşte-i cu cele două linguri de oţet de vin alb.

Serveşte-i cu ceapă verde tocată mărunt presărată şi fulgi de sare presaraţi pe deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel