Înainte să pui găluștele în supă, adaugă o jumătate de pahar de apă rece, ajuta găluștele să nu se destrame. Așadar apa din supă nu trebuie să fie clocotind.
Cum faci găluștele
Ai nevoie de două ouă, un pumn de griș ( 5-6 linguri) și două linguri de ulei. Se separă albuşurile de gălbenuşuri și se bat bine cu furculiţa să se facă spumă.
Se bat bine gălbenuşurile cu uleiul apoi se amestecă finuţ cu albuşurile. Între timp, punem într-o crăticioara supa să fiarbă.
Adăugăm grișul peste gălbenuşuri, astfel încât să se facă o compoziţie nu prea tare, totuşi mai grosuţa. Când e gata compoziţia, trebuie şi supa să fie în clocot şi cu o lingură rupem găluştele în supă. Le lăsăm 8 minute să fiarbă pe o parte, apoi le întoarcem pe partea cealaltă încă opt minute. După ce au fiert, le lăsăm în supă destul de multă, să se odihnească măcar 10 minute, acoperite.
Vezi și: Cum faci cele mai pufoase găluște. Trucul secret folosit de gospodine
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Noi reguli în aeroporturile din România, din 31 martie. Poliția de Frontieră explică ce se schimbă odată cu intrarea în Schengen aerian