Deces în lumea boxului profesionist
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Un fost pugilist american, campion mondial la categoria super-uşoară, a încetat din viaţă la doar 58 de ani, informează AFP.

Frankie Randall a decedat pe 23 decembrie, el suferind de demenţă pugilistică şi de maladia Parkinson. El a murit într-un azil din Morristown (Tennessee).

Originar din Alabama, Randall a avut o carieră lungă. După o prolifică activitate la amatori (263 victorii, 23 înfrângeri), cucerind "Mănuşa de Aur", el a boxat la profesionişti în perioada 1983-2005, obţinând 58 de victorii, dintre care 42 înainte de limită, un egal şi 18 înfrângeri.

Randall a furnizat o mare supriză, devenind primul boxer care l-a învins pe legendarul mexican Julio Cesar Chavez (89 victorii, 1 nul), pe atunci campionul mondial WBC la categoria super-uşoară, detronându-l la puncte pe 29 ianuarie 1994 la Las Vegas, transmite Agerpres.

La meciul revanşă, în luna mai a anului viitor, Randall a fost învins la puncte. Pe 17 septembrie, tot în 1994 la Las Vegas, Randall îl detrona la puncte pe campionul WBA, argentinianul Juan Martin Coggi. În 1996, el a pierdut revanşa în faţa lui Coggi, dar şi-a păstrat titlul.

În final, pe 11 ianuarie 1997 la Nashville, el a cedat titlul prin KO în faţa francezului Khalid Rahilou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel