Decese COVID raportate greșit. Cîțu: Îi cer public lui Dan Barna, coordonatorul Sănătății, să ne spună dacă știa și ce măsuri a dispus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Premierul Florin Cîțu a reacționat în urma acuzațiilor lui Vlad Voiculescu, privind numărul deceselor de COVID-19.

Vezi dezvăluirile lui Vlad Voiculescu: Voiculescu, ”mare fan al transparenței”, spune că sunt raportate mai puține decese COVID: Nu pronunț cifre, nu dau exemplu concret, dar CRED că sunt semnificative

"Aici lucrurile sunt foarte importante și trebuie clarificate. Eu îi cer public lui Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătății, încă de la începutul anului, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus și ce ar fi trebuit să prezinte în ședința de Guvern.

Coordonatorul Ministerului Sănătății este Dan Barna! În nicio ședință de Guvern nu au fost prezentate situații precum cele spuse mai devreme, nu au fost nici note de informare. De fiecare dată mă consult cu toți miniștrii în ședința de Guvern și au fost miniștri care au adus note de informare cu situații dificile", a spus Florin Cîțu. 

Întrebat despre Mafia din Sănătate, Florin Cîțu a completat solicitarea pentru Dan Barna: "Îi cer domnului Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătății, să prezinte public și în ședința de Guvern, tot ceea ce știa despre Mafia din Sănătate și dacă i s-a adus la cunoștință acest lucru și ce măsuri a dispus, pentru a elimina Mafia din Sănătate! Până astăzi, în nicio ședință de Guvern nu a fost prezentată nicio notă de informare despre Mafia din Sănătate".

În final, premierul a adăugat că Dan Barna nu trebuie să vină cu trei rapoarte, ci doar cu unul singur, care să acopere acuzațiile lansate de Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a ieșit pentru prima dată după demiterea din funcția de ministru și a spus că, la Ministerul Sănătății, era o investigație în curs cu privire la datele raportate despre decesele COVID. El afirmă că la Minister ajungeau raportate mai puține decese decât ar fi existat în realitate și a afirmat că sunt diferențe între raportarea deceselor COVID deși nu are vreun rezultat al investigației, nici date pe care să se bazeze în această afirmație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel