Demisie la vârf în Partidului Liberal din Moldova. Munteanu, protest față de linia politică
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Valeriu Munteanu, vicepreşedintele Partidului Liberal din Moldova, părăseşte formaţiunea politică.

Valeriu Munteanu susţine că a luat această decizie în semn de protest faţă de faptul că actuala conducere a PL a refuzat, în mod inexplicabil, să participe alături de Blocul electoral ACUM la alegerile parlamentare din februarie anul viitor, informează Radio Chişinău. Valeriu Munteanu a anunţat că ar putea participa la alegerile parlamentare din partea Blocului ACUM, dar a precizat că nu va adera la niciun partid politic, cel puţin în viitorul apropiat.

El a declarat că a susţinut deschis şi insistent în interiorul PL, încă de la început, participarea formaţiunii la alegeri alături de Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPPDA) şi Partidul Liberal Democrat (PLDM). De asemenea, el a salutat decizia liderului PL, Mihai Ghimpu, de a iniţia dialogul cu aceste partide. Începând cu data de 5 noiembrie, delegat fiind, Munteanu a participat la şase întâlniri.

'Mi-am dat seama că totul s-a încheiat, că PL a decis deja să nu fie de partea bună a istoriei', a spus Valeriu Munteanu. Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, susţine că anunţul făcut de Valeriu Munteanu, precum că ar exista un refuz al PL-ului de a participa alături de ACUM în alegeri, este unul fals. El a precizat ca PL îşi doreşte un compromis în cadrul unui singur bloc, iar în cadrul şedinţei Consiliului Republican al PL, care urmează să aibă loc la 16 decembrie, va fi luată o decizie privind modul de participare la alegeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel