Deschiderea unui punct de transfuzii sanguine în municipiul Vaslui, întârziată
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Deschiderea unui punct de transfuzii sanguine în municipiul Vaslui, anunţată iniţial de prefectul judeţului, Eduard Popica, pentru luna iulie, a fost întârziată, autorităţile judeţene informând că pe 23 septembrie se deschid ofertele pentru achiziţia de aparatură medicală.

Pentru dotarea punctului de transfuzii vor fi achiziţionate două scaune de recoltare, cu toate aparatele incluse şi două camere frigorifice pentru păstrarea sângelui.

"În cel mai scurt timp va fi finalizată procedura pentru dotarea punctului cu aparatura necesară pentru buna funcţionare. Spaţiul este deja amenajat şi se află în incinta Ambulatoriului de Specialitate, ce aparţine Spitalului Judeţean de Urgenţă", se arată într-o informare a Instituţiei Prefectului Vaslui.

Potrivit sursei citate, deschiderea punctului de transfuzii sanguine se va face până la sfârşitul anului, acesta urmând să fie coordonat de Centrul Judeţean de Transfuzii de la Bârlad.

Autorităţile judeţene au demarat, de la sfârşitul anului trecut, procedurile pentru înfiinţarea punctului de transfuzii, având în vedere că la această dată în judeţ funcţionează un singur centru de transfuzii sanguine, în municipiul Bârlad, iar cetăţenii din Vaslui şi din zonele limitrofe trebuia să străbată distanţe foarte mari pentru a putea dona sânge. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel