CCR decide conflictul Președinție-Parlament pe desemnarea lui Orban-premier, în ziua învestirii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Curtea Constituțională a stabilit ziua în care va tranșa conflictul Președinție-Parlament pe desemnarea lui Ludovic Orban ca premier.

Curtea Constituțională va discutat, pe 24 februarie, sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier, au declarat surse ale instituției pentru Mediafax.

Sesizarea a fost făcut de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului. Până la 14 februarie a fost termenul de exprimare a punctelor de vedere ale părțile implicate în conflictul dintre președintele Klaus Iohannis și Parlament pe desemnarea lui Ludovic Orban ca prim-ministru.

Desemnarea, la mâna președintelui

Înaintea depunerii contestație la CCR, Marcel Ciolacu a explicat că sesizarea va fi făcut chiar dacă asta nu stopează demersul desemnării lui Orban ca premier. După ce Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, președintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru Palatul Victoria.

De luni până miercuri miniștrii Cabinetului Orban vor fi audiați în comisiile reunite de specialitate din Parlament, iar votul de învestire va fi dat luni, 24 februarie, într-un plen reunit care va începe la ora 16.00.

Citește și:

Audiere Ion Ștefan. Nechifor: "Dați-vă demisia! Să vă fie rușine, vă las în plata Domnului!"

Audiere Cătălin Predoiu. Început cu scandal, se cere SUSPENDAREA ȘEDINȚEI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel