DEZASTRU economic. OECD: 7 MILIARDE de dolari ar putea fi PIERDUȚI de economia mondială din cauza PANDEMIEI
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Economia mondială ar putea înregistra pierderi de 7 miliarde de dolari din cauza pandemiei de COVID-19.

Costul economic pe termen lung al pandemiei COVID-19 se poate ridica la 7 miliarde de dolari, adică aproximativ 900 de dolari  pentru fiecare bărbat femeie și copil de pe planetă, a avertizat astăzi OCDE, scrie Sky News. În ultimele sale prognoze, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a spus că lumea nu poate recâștiga niciodată creșterea economică pierdută în această perioadă de pandemie.

Deși a actualizat previziunile de creștere pentru multe economii în acest an, a avertizat că revenirea la nivelurile pre-COVID ale produsului intern brut va dura ceva timp. Organizația cu sediul la Paris a avertizat, de asemenea, că un al doilea val mai sever al virusului rămâne un risc major atât pentru sănătatea publică, cât și pentru economie . O recuperare ar putea fi în perspectivă dacă efectele pandemiei nu se vor agrava.

„Dacă amenințarea cu coronavirus se estompează mai repede decât era de așteptat, o mai bună încredere ar putea stimula semnificativ activitatea globală în 2021. Cu toate acestea, o reapariție mai puternică a virusului sau măsuri de izolare mai stricte ar putea reduce 2-3 puncte procentuale din creșterea globală în 2021, cu șomaj mai mare și o perioadă prelungită de investiții slabe", susțin experții.

OCDE și-a revizuit previziunile de creștere globală în acest an cu 1,5 puncte procentuale până la -4,5% și prognozează o creștere de 5% anul viitor.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel