Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Arhiva
 
18 noi 2019 / 10:22
Dezbatere Dăncilă - Iohannis, cine câştigă, cine pierde. Palada, despre elementul care poate răsturna rezultatul alegerilor în turul 2
Sociologul Mirel Palada analizează disputa dintre PSD şi PNL pe tema dezbaterii şi evidenţiază cine are de câştigat şi cine are de pierdut de pe urma refuzului lui Klaus Iohannis de a merge la confruntarea cu Viorica Dăncilă.
Dăncilă

Întrebat dacă o dezbatere Iohannis - Dăncilă ar putea să răstoarne scorul în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Mirel Palada a declarat: "În al doilea tur al alegerilor foarte multe lucruri sunt posibile, spre deosebire de primul tur, unde rezultatul este mult mai legat de votul politic. Şi atunci inclusiv o performanţă foarte bună sau foarte proastă poate să influenţeze rezultatul, motiv pentru care este foarte posibil ca Iohannis să evite participarea din cauza faptului că dânsul nu este aşa de priceput la dezbateri. Acesta este clar motivul pentru care dânsul evită, ştie că se poate întâmpla orice. Să ne aducem aminte de momentul în care, în 2009, Băsescu a avut un ascendent asupra lui Geoană în dezbatere şi sunt mulţi care spun că a avut un rol hotărâtor în pierderea alegerilor de către Mircea Geoană, în condiţiile în care acesta stătea mai bine în sondaje decât Băsescu. 

O dezbatere Iohannis - Dăncilă ar putea influenţa decisiv rezultatul, întrucât avem exemple din alegerile alterioare unde s-au întâmplat asemenea lucruri. Şi atunci Iohannis şi echipa sa de campanie, foarte prevăzători, ştiu că pierde din cauza faptului că nu participă, dar ştie, de asemenea, că va pierde mai mult dacă va participa. Şi e o alegere raţională până la urmă".   

Cât priveşte faptul că Viorica Dăncilă insistă pentru ca dezbarerea să aibă loc, Mirel Palada apreciază că acest lucru o ajută din punct de vedere electoral. "Bineînţeles că o ajută electoral. O ajută pentru că, pe de o parte, scoate în evidenţă slăbiciunea lui Iohannis, pe de altă parte pentru că scoate în evidenţă curajul de a-şi asuma o dezbatere şi de a discuta despre idei, nu de a discuta stereotipuri, aşa cum face echipa de campanie a lui Iohannis", a declarat, pentru DC News, Mirel Palada.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri