Dezbatere Iohannis. Ce spune Chirieac înainte de eveniment
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Klaus Iohannis FOTO AGERPRES
Klaus Iohannis FOTO AGERPRES
Mai sunt câteva ore până la dezbaterea anunțată de Klaus Iohannis. Bogdan Chirieac a făcut o serie de precizări înainte de eveniment.

Klaus Iohannis a refuzat o dezbatere cu Viorica Dăncilă, contracandidatul său la președinția României, însă va răspunde întrebărilor unor jurnaliști și politologi, selectați de stafful său de campanie. Dezbaterea, găzduită de Școala Națională de Studii Politico-Administrative, va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, marți, începând cu ora 19.00.

Marți după-amiază, Bogdan Chirieac a avut o intervenție telefonică la Antena 3, în cadrul emisiunii „Esențial". „DCNews a fost invitat să asiste. Merge un jurnalist cu foarte multă experiență, domnul Crișan Rudolf Andreescu. Ca ziarist, are avantajul că a prins și ultimul an al comunismului. Cine știe, poate e o experiență utilă și pentru anii care vin. Ne-am gândit că e foarte bine ca domnia sa să acopere evenimentul pentru cititori și pentru noi toți", a spus Bogdan Chirieac.

„Faptul că președintele a ales jurnaliști cu care să dialogheze... e opțiunea domniei sale, până la urmă. Cine e jurnalist rămâne jurnalist în orice situație", a mai spus Bogdan Chirieac.

Întrebat, ulterior, cum crede că se va desfășura dezbaterea, dacă va fi moderată de o anumită persoană, a răspuns astfel: „Înțeleg că nu e nimeni desemnat moderator în această dezbatere. O să vedem. La conferința de presă a președintelui (n.r. cea de săptămâna trecută) a fost moderator chiar președintele. Fiecare punea două întrebări, președintele răspundea sau nu și urma alt jurnalist care punea două întrebări. Din punctul de vedere al organizării, în favoarea președintelui Iohannis, a fost excelentă. (...)

Problema este că, în fața domnului Iohannis, trebuia să se afle doamna Dăncilă, iar poporul să facă diferența între unul și celălalt. Așa este un eveniment de campanie, care și-a atins scopul: are mediatizarea unei dezbateri fără contracandidatul domnului Iohannis. Din punctul acesta de vedere, toată lumea vorbește despre Iohannis și ce se întâmplă. E bine țintită ideea de campanie. Probabil că domnul Iohannis, la fel ca la conferința de presă, nu va fi niciun moment în dificultate, pentru că, până la urmă, singura care o mai putea face era doamna Dăncilă, care era direct interesată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel