Dieta de vară, recomandată de Mihaela Bilic: Să mâncăm seara!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit o serie de sfaturi legate de dieta pe care trebuie să o adoptăm vara pentru a avea o siluetă armonioasă.

"Dacă a venit solstiţiul înseamnă că începe vara. Şi când e vară e soare şi cald afară, buna dispoziţie e asigurată iar foamea e inhibată. Dacă nu exagerăm cu fructele şi cockteil-urile băute la ceas de seară, putem spune că vara e anotimpul ideal pentru slăbit. Nu numai apetitul e diminuat, dar şi motivaţia de a arăta bine creşte, hainele sunt mai subţiri, marea înseamnă costum de baie, motive suficiente pentru a fi mai atenţi la dietă. Şi când spun dietă nu vorbesc de o cură de slăbire propriu-zisă, ci pe mutarea accentului de la mâncare, la hidratare", scrie medicul nutriţionist pe pagina sa de Facebook.

"N-ar fi rău să mâncăm mai pe seară"

"Vara putem liniştiţi să "sărim" peste mese, dacă tot e cald şi nu ne e prea foame, n-ar fi rău să mâncăm mai pe seară, pe răcoare. Peste zi axaţi-vă pe lichide, indiferent dacă asta înseamnă apă, cafea, ceai rece, limonadă, ciorbă sau lapte bătut. Feriţi-vă de zahăr, fructe mâncate cu kilogramele şi alcool. Bazaţi-vă pe legume multe şi peşte, fiţi zgârciţi cu uleiu, brânzeturile şi făinoasele şi veţi vedea, silueta se va ameliora de la sine, aproape fără efort Iar ca soluţii de compromis, un pahar de vin sau o cupă de îngheţata sunt "răul" cel mai mic la raportul calorii/satisfacţie", a completat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel