Dieta Paleo, greu de urmat, însă poți trișa o dată pe săptămână
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dietă
Dietă
Succesul dietei Paleo consta în regimul alimentar pe care se bazau strămoşii noştri din epoca de piatră

Dieta Paleo se bazează pe două componente majore: alimente de origine animală şi plante. În linii mari, include consumul de peşte, ouă, pui, curcan, raţă, fructe, seminţe şi legume crescute în mod natural, fără îngrăşăminte.  

Reguli

Regula 1: Vegetalele ocupă două treimi din farfurie. Restul va fi ocupat de o porţie de proteine, respectiv carne, un fruct şi o porţie de grăsimi sănătoase, cum ar fi un avocado.

Regula 2: Dieta elimină produsele ambalate şi procesate. 

Regula 3: Adio numărat de calorii! Pofta de dulce se taie cu un fruct iar cea de sărat cu o masă formată din proteine şi legume.

Regula 4: Luaţi cina la micul dejun, ceea ce se presupune că veţi mânca la masa de seară este recomandat să fie servit la micul dejun, prima masă din zi, pentru că acela este momentul când organismul are cea mai mare nevoie de substanţe nutritive.

Regula 5: Aveţi voie să trişati o dată pe săptămână. Puteţi obţine beneficiile promise de dieta Paleo și dacă o urmaţi doar în proporţie de 85%. 

ATENȚIE

Persoanele care suferă de afecţiuni precum litiază biliară sau pancreatită, care împiedică digerarea eficientă a grăsimilor trebuie să consulte în prealabil un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel