Dieta Rina, rezultate remarcabile. Poți mânca și pizza
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dieta Rina nu presupune un regim de slăbit drastic. Cu toate acestea, pierderea kilogramelor în plus se face într-un mod rapid.

Dieta Rina, creată de un sportiv american, te poate ajuta să slăbești între zece și 15 kg în 90 de zile.  

Reguli importante

Dieta Rina se bazează pe disocierea alimentelor, astfel că într-o zi vei avea voie să consumi doar alimente dintr-o anumită categorie. Există patru categorii de alimente permise, prin urmare, patru zile cu meniu diferit.
 
Micul dejun este singura masă care nu se modifică, astfel că, în fiecare zi, vei consuma doar fructe sau doar legume, cafea sau ceai fără zahăr. Fructele pot fi consumate și sub formă de suc. De menționat că mesele trebuie să aibă un interval de minim două ore între ele, iar cina nu trebuie să depășească ora 20:00.

Nu există gustări între mese, nu se consumă dulciuri, zahăr, sosuri sau alcool.

Dieta Rina: meniu ziua 1 – ziua proteinelor

În prima zi se vor consuma doar proteine: carne de pui, carne de curcan, carne roșie, pește, ouă fierte sau brânză. Este important să nu se depășească 200 de grame de proteine la prânz, ceea ce înseamnă nu mai mult de 3 ouă fierte sau 3 felii de pui. Carnea se va fierbe sau se va găti la cuptor sau la grătar.  

Dieta Rina: meniu ziua 2 – ziua legumelor

În ziua a doua se vor consuma doar legume gătite la abur sau la cuptor asezonate cu ierburi sau sos de roșii. Porția de la cină trebuie să fie mai mică.

Dieta Rina: meniu ziua 3 – ziua carbohidraților

În cea de a treia zi se consumă paste cu sos de roșii sau pizza vegetariană, pâine integrală și sunt admise produsele de patiserie și prăjiturile, dar în cantități mici.

Dieta Rina: meniu ziua 4 – ziua fructelor și a vitaminelor

În această zi se consumă fără restricții fructe, legume, nuci și semințe. Pot fi consumate crude, uscate sau în fresh-uri, la un interval de 2 ore distanță.

O dată la fiecare 28 de zile, obligatoriu după ziua de vitamine, trebuie să urmeaze o zi în care se consumă doar apă. Aceste zile sunt: 29, 58 și 87.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel