Dieta volumetrică. Mănânci cât vrei și slăbești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
Dieta volumetrică este un plan de alimentație care vizează să vă ajute să renunțați la dieta "on-and-off", trăind un stil de viață sănătos bazat pe hrană nutritivă și exerciții regulate. 

Dezvoltat de Dr. Barbara Rolls, planul de dietă volumetric se concentrează asupra densității energetice a alimentelor. Potrivit Barbarei Rolls, conștientizarea densității energetice a alimentelor, care reprezintă numărul de calorii într-o anumită cantitate de alimente, este cheia pentru a obține o pierdere în greutate pe termen lung, sănătoasă.

Plan simplu

Această dietă se bazează pe alimente cu o densitate scăzută a energiei și un conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele și legumele. Dr. Rolls consideră că, consumând alimente cu conținut scăzut de calorii poți să mănânci cât vrei și să elimini sentimentele de foame, oboseală și depresie care adesea însoțesc alte diete. Acest plan alimentar cu conținut scăzut de calorii și de volum mare include alimente cu multă apă și fibre, deoarece ambele vă sporesc simțul plinătății. Nu interzice mâncarea și vă puteți bucura de alimente bogate în calorii, atâta timp cât veți rămâne în cantitatea recomandată de aport caloric.

Alimentele cu densitate redusă de energie sunt:

fructe
legume
lactate cu conținut scăzut de grăsimi
cereale integrale
fasole
carne slabă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel