04 feb, 19:22
Directorul general al aplicației Parler a fost demis din funcție
John Matze, CEO-ul aplicației de socializare Parler, a fost demis de către consiliu.
Directorul general al aplicației Parler a fost demis din funcție

John Matze spune că a fost demis din funcția de CEO al Parler, unul dintre serviciile de socializare utilizate pentru planificarea evenimentelor din 6 ianuarie de la Capitoliul Statelor Unite ale Americii de către susținătorii președintelui Donald Trump. Anunțul lui Matze a urmat deciziei Amazon de a elimina Parler din serviciul său de găzduire web. De asemenea, Google și Apple au eliminat aplicația Parler din magazinele lor online.

Într-o postare pe site-ul LinkedIn, John Matze a mulțumit angajaților Parler: „Nu este un rămas bun. Doar atât pentru moment ”, a scris el. Matze s-a legat de un raport al Fox Business care cita o notă a acestuia către angajați în care se spunea că a fost concediat pe 29 ianuarie de către consiliul Parler, controlat de Rebekah Mercer.

Parler a cunoscut o creștere a numărului de utilizatori după ce Twitter l-a interzis pe Trump pe fondul presiunii de a reduce discursul după evenimentele din 6 ianuarie care au cauza cinci decese. De asemenea, Trump a fost interzis ș de Facebook și Instagram, informează ABCNews.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri