Djokovic UIMEȘTE! De ce ține post zilnic de 16 ore
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Novak Djokovic, băgat în ședință de sponsorul principal
Novak Djokovic, băgat în ședință de sponsorul principal
Liderul clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic a surprins pe toată lumea, potrivit Tennisworld.

Novak Djokovic a uimit când a arătat că nu a mâncat nimic timp de 16 pe zi. Acesta a fost invitat la o emisiune live pe reţelele de socializare de către un specialist pe medicină internă, medicul Dragan Ivanov.

'Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei', a precizat Djokovic potrivit sursei citate.

Care sunt beneficiile

'Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Prin urmare, creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse.

Dacă luăm masa de prânz la ora 14.00 sau  la ora 15.00, după 12 ore se declanșează acest mecanism! Ne curăță corpul. De asemenea, prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de fiecare om în parte.

Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul ore 14.00 – 15.00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli', a explicat medicul Dragan Ivanov.

Novak Djokovic este cunoscut și pentru faptul că a urmat o dietă bazată pe plante în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel