Doi fotbaliști români, infectați cu COVID-19. Ce se întâmplă cu ei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Doi fotbaliști cunoscuți din România au fost infectați cu COVID-19. Iată ce se întâmplă cu ei și unde au fost transportați. 

Fotbaliştii echipei din Liga a II-a Concordia Chiajna, Andrei Marc (27 ani) şi Ionuţ Biceanu (26 ani), au fost depistaţi pozitiv la COVID-19 în urma unei testări efectuate săptămâna trecută şi au fost internaţi la Spitalul Clinic Victor Babeş din Capitală, a declarat, luni, pentru Agerpres, preşedintele grupării ilfovene, Cristian Tănase.

"Noi am vrut să reluăm pregătirea mai devreme şi am zis să începem cu o testare. Luni, 22 iunie, au fost testate 23 de persoane, membrii staff-ului tehnic şi 12 jucători. Au fost doar 12 jucători pentru că, de exemplu, cinci susţin în perioada asta Bacalaureatul, alţii sunt în izolare la domiciliu pentru că au venit târziu din străinătate şi aşa mai departe. Testul de luni a fost din acela rapid şi dintre cele 23 de persoane a ieşit pozitiv Andrei Marc. După ce am primit răspunsul, miercuri au făcut toţi testul PCR, iar în urma lui jucătorii Andrei Marc şi Ionuţ Biceanu au fost depistaţi pozitiv. În momentul acela am anunţat imediat autorităţile, iar ei sunt acum internaţi la Spitalul Clinic Victor Babeş. Li s-au făcut toate analizele, la plămâni, peste tot, sunt în regulă. Doctorii ne-au spus că ei sunt asimptomatici", a afirmat Tănase pentru Agerpres.

Izolare la domiciliu pentru întreaga echipă



Celelalte 21 de persoane testate negativ au intrat în izolare la domiciliu, iar miercuri vor repeta testul PCR. "Jucătorii şi membrii staff-ului condus de Florin Bratu care au avut negativ la testare au intrat în izolare la domiciliu. Unii dintre ei stau în grupuri de câte 2-3-4 la dorinţa lor, tocmai ca să nu intre în contact şi să îşi protejeze familiile. Miercuri îi vom testa din nou şi apoi, dacă totul este în regulă se reia pregătirea. Andrei Marc şi Ionuţ Biceanu vor repeta testarea, joi, la spital şi dacă şi ei vor ieşi negativ vor fi externaţi", a explicat oficialul.

Baza sportivă a clubului, acolo unde au fost efectuate testele de săptămâna trecută, a fost dezinfectată în mai multe rânduri. "Noi ne-am luat toate măsurile, iar după ce s-a întâmplat am dezinfectat baza sportivă de mai multe ori. De fapt, noi am dezinfectat şi la sediul clubului de mai multe ori în perioada asta, tocmai pentru că ne preocupă sănătatea angajaţilor noştri. La angajaţii de la birouri s-au făcut teste în 4 rânduri de la începutul pandemiei şi nu am avut niciun test pozitiv", a explicat Cristian Tănase.

Cinci cazuri de COVID-19 în fotbalul românesc



În urma testelor pozitive de la Concordia Chiajna, numărul cazurilor de COVID-19 din fotbalul românesc se ridică la 5. La 11 iunie, la prima testare efectuată cu o zi înaintea reluării Ligii I, au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu COVID-19, unul la un angajat al clubului Dinamo şi două la FC Botoşani, medicul echipei şi un jucător, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor două formaţii şi deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel