ALERTĂ la o BISERICĂ din București, după ce doi preoți, doi diaconi, un cântăreț și doamna de la lumânări au Coronavirus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Biserică / Foto DC News
Biserică / Foto DC News
Şase persoane dintr-o biserică din Capitală au fost confirmate ca infectate cu noul coronavirus, a anunţat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu. 

Este vorba despre  2 preoţi, 2 diaconi, un cântăreţ şi încă o angajată, iar toate cele şase persoane sunt internate în spital, sub supraveghere medicală.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat, pentru Mediafax, că a fost făcută deja ancheta epidemiologică şi că toţi clericii de la acea parohie sunt acum în izolare la domiciliu.

„Este vorba despre biserica parohiei Sf. Dumitru Colentina, unde iniţial a fost depistat pozitiv cântăreţul bisericesc. Ancheta epidemiologică declanşată imediat a dus la izolarea şi testarea tuturor clericilor de la această parohie şi a doamnei de la lumânări. Ulterior au fost depistaţi pozitiv toţi cei testaţi: doamna de la lumânări, doi preoţi şi doi diaconi. Arhiepiscopia a luat prompt toate măsurile care se impuneau", a spus Vasile Bănescu, conform Mediafax.  

Vasile Bănescu a precizat că biserica şi curtea acesteia au fost dezinfectate de mai multe ori.

„Ultima slujbă la care au mai participat credincioşi, duminica trecută, a fost ţinută afară şi a fost oficiată de un preot nou desemnat pentru această parohie", a adăugat Vasile Bănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel