Doi tineri reţinuţi pentru tentativă de tâlhărie pe Şoseaua de centură a municipiului Buzău
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Doi tineri de 18 şi 21 de ani din judeţul Argeş, care au încercat să sustragă bunuri şi bani dintr-un autoturism, au fost prinşi pe Şoseaua de centură a municipiului Buzău şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru tentativă de tâlhărie de către poliţiştii din cadrul IPJ Buzău.

În autoturismul cu care se deplasau tinerii s-au găsit bunuri de aproximativ 40.000 de lei, provenind din fapte similare comise în judeţul Iaşi.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău, în după-amiaza zilei de luni, 14 octombrie, un buzoian de 31 de ani a apelat S.N.U.A.U. 112 şi a sesizat că, în urmă cu puţin timp, în timp ce se afla pe Şoseaua Nordului din municipiul Buzău a fost agresat de doi bărbaţi care au încercat să-i sustragă bunuri şi bani din autoturism. După primirea sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale. din primele cercetări a rezultat că cei doi agresori s-ar fi deplasat cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, maşina fiind dată în consemn dispozitivelor din teren.

După aproximativ 30 de minute, autoturismul a fost găsit abandonat într-o zonă împădurită, limitrofă variantei ocolitoare a municipiului Buzău, a menţionat IPJ Buzău.

"În apropierea autovehiculului, poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău au depistat doi bărbaţi din judeţul Argeş de 21, respectiv 30 de ani, ulterior, în urma activităţilor de căutare desfăşurate de echipajele de ordine publică în zona împădurită, au fost găsiţi alţi doi ocupanţi, în vârstă de 18 şi 21 de ani, de asemenea din Argeş, recunoscuţi de către reclamant ca fiind cei care l-au agresat în încercarea de a sustrage bunuri", a precizat sursa citată.

Poliţiştii au percheziţionat autovehiculul unde au fost găsite 25 haine din blană a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către ocupanţii maşinii. Cercetările efectuate de poliţiştii buzoieni au stabilit că bunurile, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, fuseseră sustrase de pe raza judeţului Iaşi, fapta nefiind sesizată Poliţiei.

"Împotriva tinerilor de 18 şi 21 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la tâlhărie. Cei doi urmează a fi prezentaţi unităţii de Parchet în vederea dispunerii măsurilor preventive. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor", precizează IPJ Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel