Doliu în lumea muzicală. A murit la 98 de ani
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Unul dintre cei mai celebri violoniști din lume a murit la Paris la vârsta de 98 de ani.

Celebrul violonist israelian Ivry Gitlis a murit la Paris la vârsta de 98 de ani, potrivit informațiilor furnizate de familia sa. Acesta a fost o figură extrem de carismatică, cu o pasiune extraordinară pentru vioară, fiind descris drept unul dintre marii artiști moderni ai muzicii clasice. A cântat cu cele mai bune orchestre din lume, dar și cu vedete rock și virtuozi ai jazzului.

Ivry Gitlis s-a născut în 1922 în Haifa din părinți evrei care părăsiseră teritoriul actual al Ucrainei. În 1955, a devenit primul muzician israelian care a cântat în Uniunea Sovietică. Totodată, Gitlist a fost un avocat ferm al procesului de pace israeliano-palestinian. Acesta a început să cânte la vioară la vârsta de șase ani.

"Cum am început să cânt? Am vrut pur și simplu o vioară, chiar dacă eram atât de mic încât nici măcar nu puteam să cânt. Dar am decis. Am ales vioara și la vârsta de șase ani am început", a spus Gitlis citat de Agenția de știri AFP. Acesta a continuat să joace până la 90 de ani. Pe lângă faptul că a avut o carieră muzicală de succes, a fost ambasador la ONU, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel