DOLIU în lumea sportului. A MURIT la 27 de ani. Era campioană mondială
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Este doliu în lumea sportului. O campioană mondială a murit la doar 27 de ani.

Olandeza Lara van Ruijven, campioană mondială la patinaj viteză pe pistă scurtă (short-track), a încetat din viaţă la doar 27 de ani, a anunţat Federaţia olandeză de specialitate (KNSB), citată de agenţia Reuters.

Sportiva suferea de o maladie auto-imună, care i-a provocat mai multe hemoragii interne, în special la creier. Ea era internată din 25 iunie la secţia de terapie intensivă a spitalului din Perpignan (Franţa), după ce a început să se simtă rău în timpul unui antrenament.

A stat în comă artificială



Van Ruijven a fost plasată în comă artificială şi, în ciuda mai multor intervenţii chirurgicale, starea sa de sănătate a continuat să se deterioreze.

"În ultimele zile au apărut noi complicaţii, care păreau iniţial să fie sub controlul medicilor. Însă, vestea rea a venit vineri dimineaţă, recuperarea sa nemaifiind posibilă. Lara a murit în cursul serii, în prezenţa apropiaţilor săi", a precizat KNSB într-un comunicat.

Medaliată cu bronz la ştafetă 3.000 m cu ocazia Jocurilor Olimpice ediţia 2018 de la PyeongChang, Lara van Ruijven a devenit anul trecut, la Sofia, prima olandeză care a cucerit un titlu mondial feminin în proba de 500 m.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel