Donald Trump a plecat de la Casa Albă. Chirieac: Sunt imagini istorice! Trump și Biden nu se vor vedea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Donald Trump a plecat cu elicopterul de la Casa Albă
Donald Trump a plecat cu elicopterul de la Casa Albă
Donald Trump și Melania Trump au plecat, miercuri, de la Casa Albă. Cei doi vor locui în Florida. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat, în direct, la România TV, plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă.

”Sunt imagini istorice. Președintele Donald Trump a hotărât să părăsească Washington-ul, fiind încă președinte la bordul Air Force One, mergând la Mar-a-Lago, reședința sa din Florida. O reședință ce a fost donată de o familie foarte bogată din Statele Unite, de o doamnă foarte bogată, pentru președinții americani, pentru a deveni o locație oficială în perioada iernii sau verii. Administrația Federală a considerat că întreținerea proprietății este prea scumpă și la momentul potrivit Donald Trump a cumpărat reședința. Astăzi, nedorind să îl vadă pe Joe Biden, președintele Donald Trump, la bordul avionului Air Force One, cel mai cunoscut simbol al președinției americane, pleacă în Florida, unde va înceta la Mar-a-Lago să mai fie președintele SUA, astăzi la ora 19:00, ora României.

O zi ”încordată”, în loc de sărbătoare

Este o zi extrem de încordată, total neobișnuită. Alternanța la putere în Statele Unite era un simbol al democrației și al forței Statelor Unite. Era momentul în care fostul președinte îl întâmpina pe noul președinte. Fosta primă doamnă o lua pe noua primă doamnă și îi prezenta Casa Albă. E un ritual. Americanii țin foarte mult la aceste cutume pe care le-au dobândit în 250 de ani. Washingtonul era în sărbătoare. Și America era în sărbătoare, existau baluri, era un moment de bucurie, un nou început. Acum asistăm la o tranziție a puterii, total improprie, și sperăm să nu o mai vedem vreodată. Sunt acum zeci de mii de militari înarmați. Înțeleg că toate forțele de poliție sunt mobilizate.

Joe Biden a închiriat un avion

Deci nu este exact momentul pe care ni l-am dorit la această sărbătoare a democrației. Mai mult, președintele pleacă la bordul Air Force One, cu prima doamnă, la reședința sa din Florida. A refuzat să îi trimită un avion al Forțelor Aeriene Americane lui Joe Biden în statul Delaware pentru a-l aduce la Washington. Înțeleg că de 30 de ani el venea cu trenul din statul Delaware la Washington. Și-a închiriat un avion privat cu care a venit la Washington. Asistăm la o preluarea a puterii aproape ostilă. Așa se poartă Donald Trump în momentul acesta. A plecat cu elicopterul către baza militară americană și de acolo la bordul Boeing 747, foarte special, către Florida. Deci nu se vor vedea”, a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel