Donald Trump acuză FBI și Departamentul de Justiție că nu vor să investigheze frauda
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Președintele în exercițiu al Statelor Unite, Donald Trump, a oferit primul său interviu televizat. Acesta a vorbit despre frauda de la alegeri și despre lipsa de interes a FBI-ului și a departamentului de Justiție.

În primul interviu acordat după alegerile din 3 noiembrie, președintele Trump a declarat pentru „Sunday Morning Futures” că Departamentul Justiției „lipsește în acțiune” privitor la presupusele fraude electorale. El a continuat să-i spună prezentatoarei emisiunii, Maria Bartiromo, că „nu a văzut nimic” din partea Departamentului de Justiție sau din partea Biroul Federal de Investigații cu privire la anchetarea alegerilor din 2020.

"Unde sunt ei? Nu am văzut nimic. Continuă să lucreze și merg spre următorul președinte”, a punctat liderul în exercițiu de la Casa Albă. Trump, care încă nu l-a recunoscut pe Joe Biden drept președinte, a continuat să sublinieze că el crede că „aceste alegeri au fost o fraudate”. Totodată, echipa juridică a lui Trump încearcă să demonstreze prin diferite apeluri în instanță că președintele în exercițiu este câștigătorul de drept al alegerilor prezidențiale din 2020, în ciuda faptului că Biden este câștigătorul proiectat de mass-media.

Acuzații puternice împotriva FBI

„Întreb, oare Departamentul de Justiție și FBI se uită la asta? Toată lumea spune: „Da, se uită la asta”, a spus Trump. „De exemplu, unde sunt  [fostul director FBI James] Comey, [fostul director adjunct FBI Andrew] cu McCabe și cu toți ceilalți oameni?” Ulterior, Trump a adăugat „Au mințit Congresul, au mințit, au spionat campania noastră”, referindu-se la ancheta Rusiei.

„Tot ce pot să spun este că nimeni nu mi-a spus, cu toată frauda care a avut loc, nimeni nu a venit la mine să-mi spună: „ Oh, FBI a prins oamenii care fraudează. FBI se uită la sistemul Dominion, care nimeni nu știe nici măcar unde are sediul și nimeni nu știe nici măcar unde se numără voturile”, a mai precizat Trump, potrivit FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel