Două spitale COVID-19 din Sibiu nu pot folosi secţiile ATI din lipsă de personal
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
În plină criză sanitară, două spitale din Sibiu nu pot folosi secțiile ATI pentru bolnavii COVID din cauza lipsei de personal.

Spitalul General C.F. şi Spitalul Orăşenesc Agnita nu pot folosi secțiile ATI din cauza lipsei de personal specializat, transmite Agerpres. Pacienții cu COVID-19 din judeţul Sibiu ar mai putea beneficia de 4 paturi în plus de Terapie Intensivă dacă ele ar funcționa, au precizat managerii celor două unităţi spitaliceşti.

În Spitalul General C.F. din municipiul Sibiu sunt internaţi doar pacienţi cu COVID-19. Aici este un salon cu două paturi de ATI, staţie nouă de oxigen importată din Italia, dar nu există niciun medic sau asistentă medicală de Terapie Intensivă. În cele două paturi din salonul pe care scrie ATI, sunt spitalizaţi pacienţi cu COVID-19, care beneficiază de tratament şi ventilaţie non-invazivă high flow.

Toate paturile ATI, ocupate



Aceeaşi situaţie este şi în oraşul Agnita, unde există spital cu 42 de paturi, din care 2 sunt de ATI, însă nu se face Terapie Intensivă, din lipsă de personal specializat. Totul în condițiile în care în judeţul Sibiu sunt ocupate toate cele 24 de paturi ATI pentru pacienţii adulţi cu COVID-19.

În spitalele din judeţul Sibiu sunt internaţi marţi, 473 de pacienţi cu COVID-19. În ultimele 24 de ore, în judeţul Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 82 de persoane şi alte 7 au decedat, potrivit datelor comunicate marţi de Prefectură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel