Dr. Adrian Marinescu, SEMNAL DE ALARMĂ pentru GRAVIDE: Asta trebuie să facă!
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Clinic Matei Balș din Capitală, a tras un semnal de alarmă, după ce o femeie însărcinată a murit infectată cu Covid-19.

Medicul Adrian Marinescu a declarat, după cazul femeii de 33 de ani, însărcinată în 25 de săptămâni, care a murit infectată cu Covid-19, că gravidele au risc crescut de a face complicaţii grave dacă se infectează.

Dr. Adrian Marinescu spune  că femeile însărcinate trebuie să evite zonele aglomerate și să facă pauză de la portul măștii o dată la două ore. 

În cazul gravidelor, susține medicul șef de la ATI, infecţia cu virusul SARS-CoV-2 este şi mai periculoasă, pentru că ele sunt mai predispuse la a face tromboze. Practic, se pot forma cheaguri de sânge care pot migra către zone vitale ale organismului.

„În timpul sarcinii, cu siguranţă avem modificări ale coagulării, şi atunci sunt două mecanisme. Pe de o parte este acţiunea virusului care de asemenea determină modificări aşa cum bine ştim la nivelul coagulării, şi vine şi sarcina. Factori de risc înseamnă şi sarcina, nu numai afecţiunile cronice sau vârsta, pentru aceste persoane, şi aici aş trage un semnal de alarmă, este foarte important să fie o evaluare şi monitorizare corecte, pentru că există riscul ca în momentul initial să fie asimptomatică, şi pe urmă să evolueze din păcate într-un interval scurt de timp, cu complicaţii importante, aşa cum s-a întâmmplat aici. Nimeni nu ar trebui să poarte mască pe o perioadă lungă de timp, fără să existe pauză, pentru că este clar că este o oxigenare redusă”, a spus dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel