Dr. Florin Ioan Bălănică: Ce mâncăm în Postul Crăciunului
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Postul Crăciunului care începe la 15 noiembrie, se va termina după 40 de zile, pe 25 decembrie. Este perioada din an în care ne pregătim, atât sufletește cât și trupește, de cea mai mare sărbătoare a creștinismului, Nașterea Domnului. Dar ce mâncăm în post ca să nu ne îngrășăm și să nu ne dăm organismul peste cap? Cunoscutul nutriționist dr. Florin Ioan Bălănică ne învață ce, cum și când să mâncăm.

Recomandarea creștină este de a ține un post la nivel spiritual, în care să avem un comportament tolerant, altruist și să alungăm sentimentele de ură și emoțiile negative, să eliminăm prejudecățile și certurile inutile.

Dr. Florin Ioan Bălănică a realizat, la solicitarea noastră, o analiză a ceea ce avem la dispoziție în magazine și ce ar trebui să mâncă de fapt în postul Crăciunului.

Nu voi intra în detaliile creștine ale postului, ci voi vorbi despre alimentația din această perioadă. Produsele pe care multe persoane le aleg în timpul postului sunt de proastă calitate și, de cele mai multe ori, nocive. Produsele comercializate sunt foarte diferite din punct de vedere calitativ și multe dintre ele, încercând să imite produsele animale pe care le-am eliminat din alimentație în post, au în compoziție aditivi alimentari, coloranți și arome. Sănătatea organismului nostru depinde de ceea ce mâncăm. Din punct de vedere nutrițional, perioada de post se caracterizează prin denutriție proteică, prin privarea de proteine animale, dar este important să știm cum putem preveni aceasta, prin compensarea cu proteine vegetale, ele având, uneori, o calitate superioară", spune specialistul în nutriție și nutrinogenică.

Ce poți să mănânci la micul dejun, la prânz și la cină, astfel încât să-ți menții silueta și organismul să rămână sănătos, află pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel