19 ian, 18:27
Dr. Gheorghiţă despre decesele din Norvegia: Vaccinarea împotriva COVID-19 nu previne decesul prin alte cauze
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi, referitor la decesele din Norvegia dintr-un cămin de bătrâni, că imunizarea nu previne moartea prin alte cauze.
Dr. Gheorghiţă despre decesele din Norvegia: Vaccinarea împotriva COVID-19 nu previne decesul prin alte cauze

'Pot să vă spun că în Norvegia, zilnic, în centrele rezidenţiale se înregistrează, din nefericire, circa 400 de decese la această categorie de persoane extrem de fragile, persoane cu vârstă de peste 80 de ani, persoane cu boli terminale. Trebuie să reamintim faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 previne îmbolnăvirea prin COVID-19 şi nu previne, din păcate, decesul prin alte cauze, prin alte boli', a afirmat Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a adăugat că, la nivel european, zilnic, se înregistrează peste 12.000 de decese în astfel de centre medico-sociale. Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, există o analiză în curs privind situaţia din Norvegia.

'Asocierea întâmplătoare (...) între momentul vaccinării şi instalarea decesului din alte cauze medicale poate să ridice această suspiciune pe care şi colegii din Norvegia au ridicat-o. Este o analiză în curs, însă la acest moment nu există semnal sau vreun semnal că ar exista o relaţie de cauzalitate între vaccinare, respectiv instalarea acelor decese. Şi vă dau o situaţie ipotetică: o persoană se poate vaccina şi peste două zile, indiferent de vârsta ei, poate să aibă un accident rutier şi să-şi piardă viaţa. Nu înseamnă că s-a întâmplat din cauza acelui vaccin.' a declarat Gheorghiță.

'Din păcate, sunt boli terminale, sunt boli foarte grave, care practic au parcursul lor natural, care este puţin influenţat sau mai puţin influenţat de actul medical propriu-zis. Din acest punct de vedere, nu s-a stabilit la acest moment o relaţie de cauzalitate. Vom aştepta rezultatele din Norvegia şi, în momentul în care Agenţia Europeană a Medicamentului va face precizări în acest sens, cu siguranţă, ele vor fi cunoscute şi de noi şi de opinia publică. Dar, repet, nu avem semnale de existenţa unei relaţii de cauzalitate', a precizat Gheorghiţă.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri