Dr Lucian Eva: Neurochirurgia cu roboți în România (partea a II-a), Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Dr Lucian Eva. Foto: DC Medical
Dr Lucian Eva. Foto: DC Medical
Dr Lucian Eva, invitatul de luni, 6 ianuarie, de la Academia de Sănătate, va explica cum sunt folosiți roboții în neurochirurgie în România. Această a doua parte a interviului va fi difuzată de la ora 11.00. simultan pe DC News și DC Medical.

Dr Lucian Eva, care este medic primar neurochirurg, conduce ca manager Spitalul Clinic de Urgență Prof dr Nicolae Oblu din Iași și este și șef de lucrări la Universitatea Apollonia din Iași.

El vine luni, 6 ianuarie, la Academia de Sănătate pentru a explica, în a doua parte a emisiunii, cum pot fi folosiți roboții în neurochirurgie. Este vorba de o investiție importantă făcută la Iași în robotul Mazor, cu detalii impornante despre ce se poate opera efectiv cu acesta, cum se fac intervențiile pas cu pas, cu acești roboți și care sunt limitările și beneficiile acestor tipuri de dispozitive. Aceste aparate sunt scumpe, dar, spun atât invitatul cât și realizatorul emisiunii, costurile se justifică din toate punctele de vedere.

„Trebuie ținut cont de calitatea vieții pacientului atunci când vorbim despre costuri și investiții", a subliniat academicianul Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

De asemenea, cei doi specialiști vor vorbi și despre importanța Centrelor de excelență în neurochirurgie și cum ajută ele pacienții, dar și ce adresabilitate au astfel de intervenții: câte intervenții se fac și cum sunt specializați medicii care lucrează cu astfel de aparate.

A doua parte a interviului va fi transmisă de la ora 11.00, simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical. Ulterior va putea fi urmărită și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel