Dr. Rafila confirmă CEL MAI SUMBRU SCENARIU? ALARMĂ cu indicele R. "Poate creşte rapid în perioada următoare"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Profesorul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă cu privire la indicele de transmisibilitate al coronavirusului în România. Având în vedere cifrele, se poate ajunge la un scenariu groaznic în scurt timp. 

"Sigur ne îndreptăm către un vârf și problema este unde va fi el, când va fi platoul și când va începe descreșterea, ceea ce se poate întâmpla doar dacă într-adevăr vom lua niște măsuri organizatorice și vom convinge populația că singura soluție pentru limitarea transmiterii ține de comportamentul individual și de respectarea măsurilor de protecție. Acestea sunt cele două tipuri de elemente de care depinde evoluția situației.", a explicat dr. Alexandru Rafila, într-un interviu pentru SpotMedia

Scenariul dr. Emilian Popovici, confirmat? Indicele de transmisibilitate, în urcare

"Indicele R, de transmisibilitate, cât este în acest moment?

În jur de 1,1 – 1,2, dar și el poate crește rapid în perioada următoare. Cu cât numărul de cazuri e mai mare, anchetele epidemiologie mai dificil de realizat și lipsa măsurilor de protecție individuală mai extinsă, cu atât indicele de transmisibilitate crește.", a mai spus Rafila. 

Dr. Emilian Popovici, vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, anunţa în urmă cu o lună mai multe scenarii cu privire la posibila evoluție a COVID-19 în România. 

Conform graficului prezentat, pe care-l puteți vedea accesând link-ul de mai jos, dacă lucrurile vor continua așa cum sunt acum, cu un indice de 1.1,  vom avea 2.600 de cazuri zilnice în septembrie. Dacă însă va fi un indice de transmisibilitate 1.2, vom ajunge la 8.389 de cazuri pe zi. 

VEZI Cel mai SUMBRU SCENARIU. Câte cazuri pe zi vor fi în septembrie în România. Două variante catastrofale! Date de ultim moment

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel