Urmărește emisiunea live
Dr Rosana Turcu, rolul coordonatorului de transplant la Academia de Sănătate
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Dr Rosana Turcu, la Academia de Sănătate. Foto: DC News
Dr Rosana Turcu, la Academia de Sănătate. Foto: DC News
Academia de Sănătate continuă astăzi, 27 mai, seria dedicată Transplantului în România cu o emisiune dedicată coordonatorului de transplant: ce este el și care-i sunt atribuțiile. Dr Rosana Turcu, ea însăși coordonator de transplant, este invitatul emisiunii care va fi difuzată simultan, de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical.

În cadrul ciclului de emisiuni dedicate Transplantului de organe și de țesuturi, astăzi, Academia de Sănătate va avea o nouă ediție specială.

Invitat al emisiunii este doamna doctor Rosana Turcu, coordonator de transplant, medic specialist în medinică de urgență la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. Dr. Rosana Turcu este unul dintre puținii români care au certificare europeană în postul de coordonator de transplant.

Verigă principală dintr-un program de transplant

„Este o funcție extrem de importantă în cadrul unui Program de transplant, și este una dintre verigile fără de care un organ nu ar putea ajunge de la donator la primitor", explică realizatorul emisiunii, academician profesor doctor Irinel Popescu.

Gazdă și invitat, cei doi reputați medici cu vastă experiență în transplant și prelevare de organe, vor explica publicului larg în ce constă funcția coordonatorului de transplant, care sunt dificultățile cu care se confruntă deținătorul unui astfel de post și cum reușește el să le depășească.

Mai mult, vom afla când și cum află un coordonator de transplant despre existența unui potențial donator și în ce constă misiunea acestuia din acel moment. Cum se face donarea de organe și cum se obține acordul familiei pentru ca de la un pacient aflat în moarte clinică să poată fi prelevate acestea.

Emisiunea Academia de Sănătate va fi transmisă și azi, 27 mai, la fel ca în fiecare zi de luni, simultan, de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel