Dr Sanda Crețoiu: importanța nutriției în sănătatea organismului la Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Conf dr Sanda  Cretoiu. Foto: DC Medical
Conf dr Sanda Cretoiu. Foto: DC Medical
Dr Sanda Crețoiu va explica, la emisiunea Academia de Sănătate de luni, 3 februarie 2020, care este importanța florei intestinale și a nutriției în sănătatea organismului uman. Emisiunea va fi difuzată de DC News și DC Medical, de la ora 11.00.

Dr Sanda Maria Crețoiu este conferențiar universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București, doctor în biologie moleculară, specialist în nutriție și siguranță alimentară și director medical la Clinica NutriScience.

La emisiunea Academia de Sănătate, discuția se va purta pe teme de nutriție și siguranță alimentară, „un domeniu la care foarte mulți „se pricep" și în care există mult amatorism, câteodată chiar impostură, lucruri pe care publicul nu știe cum să le ia, cum să le interpreteze, ce să extragă din ele și ce să lase deoparte. Sigur că emisiunea noastră nu poate epuiza un domeniu atât de vast, dar informațiile corecte sunt extrem de importante", arată realizatorul emisiunii, academicianul dr Irinel Popescu.

Cei doi experți vor explica și rolul vital pe care-l are microbiomul intestinal (flora intestinală) în viața unui om, inclusiv cum dezechilibrele lui pot duce la apariția multor boli cronice și grave.

„În mod cert alimentația, de la care pornim, are o influență asupra microbiomului, mai mult decât atât se și știe cum poate să influențeze, alături de diverse tipuri de tratament, flora intestinală", a mai arătat academicianul.

Emisiunea va fi transmisă de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel