Dragnea - protestatari, LOVITURĂ. Singurul care face o mișcare inteligentă în războiul PSD - Piața Victoriei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Ne părăsesc protestatarii pe capete! Misiunea s-a încheiat. 

De la OUG 13, iarna anului 2017 și până când Liviu Dragnea a ajuns la închisoare, protestatarii au fost în stradă. Zi și noapte îi vedeai acolo. Unii au demisionat din corporații pentru jobul de protestatar în Piața Victoriei. Au fost zile de foc, ură revărsată pe Facebook, multe plăcuțe suedeze, dar brusc, tăcere totală. După ce Liviu Dragnea a ajuns după gratii s-a pus întrebarea: cine va fi următorul vinovat de serviciu de la PSD? Către cine se va arunca cu plăcuțe suedeze? Nu s-a găsit răspuns, iar protestatarii s-au evaporat. Pare că misiunea lor s-a încheiat. Deși se băteau cu pumnul în piept că vor să facă România bine, să ridice autostrăzi, să avem un viitor luminos, s-au oprit la faza Dragnea la pârnaie. Și nici autostrăzile n-au răsărit, nici spitalele nu s-au construit, nici școlile nu s-au înălțat. Și totuși, ei nu mai sunt în stradă.

Ceaușescu și marea farsă a plecării

Astăzi s-a pus punct erei protestatarilor. Până și Marian Ceaușescu, ultimul care se mai zbătea să ”îngroape” PSD a... plecat definitiv din România. Cel puțin așa se lăudase. Dar unde putea să plece?! Ce să facă în altă țară? Împotriva cui să strige? Că doar în România e corupție... desigur. ”Astăzi este ultima mea zi de România, sunt în drum spre aeroport. Eu de acum voi locui definitiv într-o țară civilizată unde politicienii sunt reprezentanții poporului, nu "stăpâni" ca în România. Iar o mare parte din politicienii hoți, comuniști, condamnați penal, milițieni, securiști și jandarmi vor desface șampania să bea de bucurie”, a fost mesajul transmis de Marian Ceaușescu joi, 11 iulie 2019. Nimeni nu va desface șampania că pleacă Ceaușescu, nimeni nu va striga pe balcoane de euforie. Nimeni nu desface șampanie nici că rămâne. Doar când a fost vorba de Dragnea la pușcărie, protestatarii au deschis șampanii și au făcut petreceri între blocuri. Oricum a fost doar o glumă marca Ceaușescu. Atâta poate. Rămâne în continuare în România să ne scape de corupți.

Angi Șerban și Florin Bădiță, tăcere de aur 

Angi Șerban și Florin Bădiță au devenit din ce în ce mai tăcuți. Florin Bădiță este într-o serie de city-break-uri și oricum nu a mai postat demult mesaje anti-putere, iar Angi Șerban, având contul blocat pe Facebook, s-a retras pe Instagram unde nu pare că mai are preocupări politice atât de puternice.

Sandy Matei și belșugul

Sandy Matei, tatuat cu Laura Codruța Kovesi, menține vie flacăra anti-PSD cu câte o postare printre altele în care pune poze cu grădina lui cu roșii și flori. Oricum, în ultimii doi ani, i-a mers bine. Și-a ridicat o casă.

Dide, protestatarul suprem

Cristian Mihai Dide, cel mai amendat protestatar, implicit cel mai activ dintre activiști, s-a pus serios pe treabă. A plecat "o lună în vacanță cu echipa de la Adoptă o Casă la Roşia Montană" pentru restaurarea patrimoniului. A lăsat o vreme PSD și a început să presteze muncă la greu. În orice caz, a fost singurul protestatar care a făcut orice a putut să dispară Dragnea și pentru acest lucru e cel mai apreciat #rezist.

Cârstoiu și politica

Singurul protestatar care a schimbat macazul este Tudor Cârstoiu. Demisionase din corporație și spunea că nu va pleca din Piața Victoriei până PSD nu va fi istorie. A revenit la job înainte să ajungă Dragnea la pușcărie. Între timp, se poate spune că a rămas pe poziții, dar nu mai demonstrează din Piața Victoriei, ci luptă împotriva PSD din PNL.

”Am demisionat pentru că, în acest moment, suntem conduși de un grup infracțional organizat, iar rolul meu de cetățean vine înaintea rolului meu de angajat și contributor la bugetul român. Cei din firmă m-au încurajat și mi-au zis că este foarte bine ce fac, ținând cont că tot ce fac este pentru România. În acest moment, toate resursele mele trebuie să fie îndreptate pentru a opri acest grup infracțional organizat în a mai conduce țara. Practic, mi-am dat demisia pentru a merge într-un fel de război. Vreau o altă România, iar pentru acest lucru mă implic total în activism civic și politic. Voi face tot ce consider că este mai bine pentru țara noastră”, spunea Tudor Cârstoiu pentru DC News în iulie 2018. 

Singurul care fac mișcări inteligente în războiul PSD - Piața Victoriei este votantul informat.

Iar până la protestul din Piața Victoriei, așa numitul protest al diasporei din 10 august 2019, după atâta pace, după atâta goliciune în stradă, de ce ar mai ieși lumea? Lucrurile s-au calmat, inamicul care era cauza tuturor frustrărilor românilor e la răcoare... deci care e următoarea victimă de înfierat după Liviu Dragnea? Că pare greu de găsit din moment ce protestatarii au nevoie de o vacanță pentru a o identifica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel