Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat în direct la Antena 3 cum putem mânca sănătos la masa de Paște.
”Ideea postului este să ne fie foame, să ne lipsească alimente, astfel încât, bucuria redescoperirii lor la masa de Paşte şi în zilele ce vor urma, să fie plenară. Cum spuneau bătrânii noştri, Paştele trebuie să fie fudul. Crăciunul este sătul. Deci, de Paşte mâncăm tot ce înseamnă frunze din piaţă, că sunt pieţele pline de culoare şi de toate crudităţile ce în perioada asta sunt perfecte. Au gustul acela de trezire la viaţă.
Drobul, dietetic!?
Nu uităm, că toate produsele din miel sunt în principiu dietetice, adică drobul este un produs care este mai întâie fiert şi apoi băgat la cuptor, extrem de puţină grăsime avem acolo. Friptura, când o băgăm la cuptor, grăsimea curge în tavă, deci, din nou, rămâne un produs care este sărac în calorii şi, dacă îl combinăm cu o salată verde, niciun stres pentru siluetă. Ciorba, borşul de miel şi stufatul sunt şi ele, din nou preparate care nu presupun prăjeală, nu presupun grăsime multă.
Ce dulciuri punem pe masa de Paște
La capitolul dulciuri, cozonacul, bineînţeles este o pâine dulce, dar este o pâine care are multă grăsime şi mult zahăr şi atunci face diferenţa dacă mănânci o felie sau trei felii. Pasca, în schimb, mi se pare o variantă şi dietetică şi plăcută la gust, care aduce în atenţia noastră brânza proaspătă, produsele lactate. Merită să mâncăm acum şi caş şi lapte şi pasca”, a declarat Mihaela Bilic, medic nutriţionist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor