Dublarea alocațiilor. Câciu: Fiți mai expresivi când spuneți că nu sunt bani. 12,5 miliarde venituri care vin în noiembrie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu susține că Guvernul poate găsi bani pentru dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor cu 40% dacă s-ar dori acest lucru.

"12,5 miliarde venituri care vin in noiembrie (taxele amânate). 27 miliarde lei arierate la martie. Adică 40 de miliarde de lei, la un necesar de 8 miliarde(alocații si pensii) pe anul 2020. De restul reduci și deficitul public la sub 6% pe cash si uite cum stabilizezi economia. Efect? Revenire rapida a consumului, reducere contracție economica la 3,5%, menținere locuri de munca si perspectiva de creștere economică, volum mai mare de venituri la buget pe anul 2021.

Dacă vrei, poți. Cum vă suna 6% deficit față de 11% cât vă anunță domnul C. Popa(Wirecard) de la BNR dânsul fiind ales membru pe alte considerente decât cele de pricepere în politica fiscal-bugetară? Da, ceea ce va spun este că acele companii care au arierate să își plătească datoria. De aia își pun unii cenușă în cap? Ca să nu cumva să se recupereze arieratele din martie(datorii scadente la 31.12.2019)? Adică fiți mai expresivi când spuneți că nu sunt bani. Nu sunt bani pentru ca favorizați rău - platnicii. Pensionarii sunt la zi cu impozitele, știați?", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

12,5 miliarde venituri care vin in noiembrie (taxele amanate) 27 miliarde lei arierate la martie. Adica 40 de miliarde...

Publicată de Adrian Câciu pe Joi, 24 septembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel