După ce a fost LOVITĂ economic de Statele Unite, Franța cere compensații Comisiei Europene
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Comisia Europeana, Bruxelles  Foto: Crișan Andreescu
Comisia Europeana, Bruxelles Foto: Crișan Andreescu
Franța presează Comisia Europeană să îi acorde compensații pentru a sprijini vinificatorii francezi după taxele impuse de administrația Trump.

Franța a cerut Comisiei Europene să răspundă rapid cererii sale de a compensa vinificatorii francezi pentru tarifele comerciale din SUA, în timp ce Washingtonul a adăugat noi taxe pentru produsele viticole. Guvernul SUA a declarat că va începe colectarea de noi taxe pentru anumite vinuri nespumante, precum și coniacuri și alte băuturi din Franța, după ce nu a rezolvat o dispută de 16 ani cu privire la subvențiile pentru aeronave cu Uniunea Europeana.

Vinificatorii francezi au văzut deja că livrările către Statele Unite s-au prăbușit anul trecut, după ce administrația Trump i-a lovit cu o primă rundă de taxe tarifare de 25% în disputa comercială. Această mișcare inițială a determinat un apel de la Paris pentru un fond de compensare din partea Comisiei Europene.

„Regret comoditate Comisiei Europene de a răspunde la solicitarea noastră cu privire la un fond de compensare. Acest sector este puternic afectat și are nevoie de sprijin european ”, a declarat Bruno Le Maire, ministrul Finanțelor din Franța, într-o conferință de presă. „Comisia Europeană să reacționeze rapid la propunerea noastră pentru un fond de compensare”, a mai spus acesta, adăugând că rezolvarea tensiunilor comerciale din SUA ar fi o prioritate atunci când va întâlni noua administrație Biden, informează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel