ECHINOCTIU DE TOAMNA, 23 septembrie 2018. Moment important. Zodiile care suferă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie 2018, la ora 04:54. Acesta este momentul când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.  Reprezintă și debutul toamnei din punct de vedere astronomic. 

Echinocţiu de toamnă, 23 septembrie 2018. Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct autumnal", se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică.

Echinocţiu de toamnă, 23 septembrie 2018. Aflându-se deci la această data în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări şi va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopţilor.

Echinocţiu de toamnă, 23 septembrie 2018. Din acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, până la solstiţiul de iarnă, marcat pe 21 decembrie. Pe 23 septembrie, longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.

Echinocţiu de toamnă, 23 septembrie 2018. ZODII. Trei zodii sunt influențate negativ de echinocțiul de toamnă. TAUR - Nu te împaci deloc cu energia acestei luni. Este o provocare pentru tine să treci cu bine peste aceste zile. Te vei simți ciudat și vei încerca să te adaptezi.

GEMENI - Mercur, planeta care îți patronează zodia, va începe o alianță stresantă cu Saturn, chiar în jurul datei echinocțiului de toamnă. Vei avea câteva zile grele și vei începe să crezi că nu mai faci față cerințelor care vin de la cei din jur. Ai impresia că pierzi timpul.

FECIOARĂ - Soarele iese din zodia ta, așa că vei experimenta ușoare stări de depresie, tristețe și singuratate. Nu te lasă doborât/ă. Este o perioadă perfectă pentru a face bani, notează girly.ro. Adună-ți toate forțele pentru a transformă o lună grea în una din care poți obține beneficii materiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel