Economia Germaniei, creștere limitată. Cauze. Românii pot profita
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Creşterea economiei germane este limitată de disputele comerciale şi de lipsa forţei de muncă.

Economia Germaniei pierde din avânt deoarece sporirea tensiunilor comerciale pe plan extern şi lipsa de personal calificat pe plan intern limitează perspectivele de creştere ale celei mai mari economii europene, a anunţat joi ministrul Economiei, Peter Altmaier, transmite Reuters.

Prezentând estimările Guvernului revizuite în scădere, Peter Altmaier a declarat că PIB-ul Germaniei ar urma să înregistreze, atât în acest an, cât şi în următorii doi ani, un avans de 1,8% (faţă de prognoza precedentă de 2,3% în 2018 şi 2,1% în 2019). În 2017, economia germană a urcat cu 2,5%.

Rata scăzută record a şomajului

Cererea internă va continua să sprijine expansiunea PIB-ului în 2018 şi în 2019, alături de rata scăzută record a şomajului şi creşterea salariilor. În 2019, va fi al zecelea an consecutiv de creştere a PIB-ului Germaniei, contribuind la cea mai îndelungată fază de creştere economică din 1966.

Majorarea importurilor va ajuta la reducerea deficitului de cont curent la 7,1% din PIB în 2019 şi la 6,7% din PIB în 2020. Perspectivele economice sunt afectate de tendinţele protecţioniste şi de disputele comerciale internaţionale. Economia ar înregistra un ritm mai rapid de creştere dacă firmele ar găsi mai rapid muncitori calificaţi, a explicat Altmaier.

Vezi și: Reducerea emisiilor poluante. Statele UE, dezacord



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel