Șefii Jandarmeriei, puși sub acuzare în dosarul protestului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jandarmeria Română
Jandarmeria Română
Şefii Jandarmeriei şi un secretar de stat din MAI au fost puşi sub acuzare, vineri, în dosarul intervenţiei forţelor de ordine la protestul din 10 august, ei fiind informaţi de procurorii Parchetului General că au calitatea de suspecţi.

Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române, a declarat la Parchetul General că i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile.

"Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect cu privire la complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă. Mi s-au adus la cunoştinţă faptele, urmând ca după aceea să ieşim în plan personal şi instituţional, este în interesul nostru să dăm tot cursul necesar (...)", a afirmat Sindile.

Gheorghe Sebastian Cucoş

Totodată, colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române, este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Laurențiu Cazan

Cel de-al treilea citat, şeful Jandarmeriei Bucureşti, maiorul Laurenţiu Cazan, a declarat după discuţia cu procurorii că are calitatea de suspect pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

"Îmi asum toată acţiunea, pentru că a fost bazată pe lege", a susţinut el. Laurenţiu Cazan a fost coordonatorul jandarmilor la protestul din 10 august iar ulterior a fost împuternicit pe o perioadă de şase luni în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, ca urmare a încetării mandatului lt. col. Alin Mastan în această funcţie.

Mihai Dan Chirică

Comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI, a fost informat şi el de procurori că este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă.

Vineri, aproximativ 20 de persoane au aşteptat la sediul Parchetului sosirea acestora, le-au adresat injurii şi i-au lăsat cu greu să intre în sediu sau să plece cu maşinile. Un echipaj de jandarmi a fost prezent pentru restabilirea ordinii.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Pe 3 septembrie, Parchetul General anunţa că 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel